Kráter szelet

A család kedvence! 
Többször készítem ezt a sütit vendégvárónak vagy csak úgy, ha pont gyors édességre vágyunk. 


Tésztához:
5 db tojássárgája, 5 db tojásfehérje, 25 dkg cukor, 1 cs. (10 g) sütőpor, 25 dkg finomliszt, 3 evőkanál kakaópor, 100 ml napraforgó olaj, 100 ml tej

Pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor vagy kókuszos, 5 evőkanál cukor, 900 ml tej

Mázhoz:
400 ml tejföl, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:
1./ A két csomag pudingporhoz hozzáadjuk az 5 ek. cukrot és a tejet. Pudingot főzünk belőle. Ha ez kész van, többször megkevergetve kihűtjük.

2./ A tésztához az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat. Kicsit tovább keverjük.

3./ A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A kakaós lisztet beleszitáljuk a tojásos masszába és jól elkeverjük. Majd a habot is óvatosan beleforgatjuk.

4./ A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a pudingot kanál segítségével ide-oda belepotyogtatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

5./ A tejfölös massza hozzávalóit összekeverjük. Miután a sütit kivettük a sütőből, még melegen a tetejére öntjük és elkenjük a tejfölös réteget.

Miután kihűlt, szeletelve tálaljuk.


Jó sütögetést!
Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések