Kráter szelet
A család kedvence!
Többször készítem ezt a sütit vendégvárónak vagy csak úgy, ha pont gyors édességre vágyunk.
Tésztához:
5 db tojássárgája, 5 db tojásfehérje, 25 dkg cukor, 1 cs. (10 g) sütőpor, 25 dkg finomliszt, 3 evőkanál kakaópor, 100 ml napraforgó olaj, 100 ml tej
Pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor vagy kókuszos, 5 evőkanál cukor, 900 ml tej
Mázhoz:
400 ml tejföl, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1./ A két csomag pudingporhoz hozzáadjuk az 5 ek. cukrot és a tejet. Pudingot főzünk belőle. Ha ez kész van, többször megkevergetve kihűtjük.
2./ A tésztához az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat. Kicsit tovább keverjük.
3./ A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A kakaós lisztet beleszitáljuk a tojásos masszába és jól elkeverjük. Majd a habot is óvatosan beleforgatjuk.
4./ A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a pudingot kanál segítségével ide-oda belepotyogtatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
5./ A tejfölös massza hozzávalóit összekeverjük. Miután a sütit kivettük a sütőből, még melegen a tetejére öntjük és elkenjük a tejfölös réteget.
Miután kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Jó sütögetést!
Adrienn
Megjegyzések
Megjegyzés küldése