Palacsinta nutellával, csokiszósszal és eperrel


Nyári meleg napokon előfordul, hogy nincs kedvem a sütővel melegíteni a már amúgy is forró napokat. A tesóimmal mégis valami házi desszert félére vágytunk. Felmértük a forrásainkat és a jó öreg palacsinta mellett döntöttünk, nah persze nem a diétás féle változatban. Csupa csokiból állt az egész, mert a jóból sosem elég. Az eper azért javít picit a bűn forrásain.

Hozzávalók

20 dkg liszt
3,5 dl tej
2 tojás
1-2 dl ásványvíz
1-2 evőkanál kristálycukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 csipet sütőpor
1 evőkanál olaj + a sütéshez


Elkészítés

A tojásokat felütöm, kissé habosra kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a citrom reszelt héjával. Majd hozzáadom a lisztet, olajat, és egy pici sütőport.
Apránként hígítom a masszát a tejjel és az ásványvízzel, míg el nem érem a megfelelő állagot. Körülbelül olyan hígnak kell lennie, mint egy sűrűbb krémlevesnek.

Amikor a palacsintasütő kellően felforrósodott pár csepp olajjal felhevítve, egy merőkanállal merítek a masszából, és egyenletesen eloszlatom a serpenyőben. Pár pillanat alatt meg is pirul a tészta. Ekkor megfordítom, majd újabb pár pillanat múlva tányérra borítom, és ezt a sütési folyamatot addig ismétlem, amíg el nem fogy a massza. Az újabb palacsinta tészták kisütése előtt én mindig újra kiolajozom a serpenyőt egy szilikon ecset segítségével.


Tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral...
vagy a mi esetünkben Nutella krémmel, melynek tetejét Nesquik csokoládészósszal bolondítottam meg és némi epret dobtam mellé a tányérra.

Egyszerű, de nagyszerű desszert!

Jó étvágyat!
Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések