Málnás-epres pite


Vasárnap délutáni családi nasinak készítettük ezt a pitét a kishúgommal, Kittivel... 

Mennyei, gyümölcsös, könnyű és friss nyári édesség. Tipikusan az a süti, amely pillanatok alatt elfogy. Szuper választás, ha nem vágyunk túl édes, tömény süteményre.


Hozzávalók
A tésztához: 10 dkg puha vaj + a formához, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája + 1 a kenéshez, 1 citrom reszelt héja és leve, 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál tejföl, 1 csipet só

A töltelékhez: 25 dkg málna és eper vegyesen, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor

Tetejére: porcukor

Előkészítés:
A vajat a cukorral, a tojássárgájával, a citrom héjával és levével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval együtt. A tejfölből apránként annyit adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:
1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A málnát és az epret leöblítjük és a cukorral, kis lábosban pár perc alatt sűrűre összefőzzük. A pudingot 2 dl vízzel kikeverjük és folyamatosan kevergetve azt is sűrűre főzzük, majd összekeverjük a gyümölcsös töltelékkel. 
2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű piteformát. A tésztát kétharmad-egyharmad arányban két részre osztjuk. A nagyobbik adag tésztát lisztezett felületen kicsit kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk és a sütőben 10 perc alatt elősütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
3. Amíg a tészta hűl, a maradék tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és csíkokra vágjuk.
4. A kihűlt tésztára simítjuk a gyümölcsös-pudingos masszát, elrendezzük rajta a tésztacsíkokat és megkenjük tojássárgájával. Visszatesszük a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük a sütit. Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.


Jó sütögetést kívánunk!
xo,
Adrienn és Kitti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések