Egyszerű Túrótorta



A legjobb túrótorta recept, amit valaha kipróbáltam. A családom egyik nagy kedvence. Könnyű, krémes és habos. Nem túl édes és gyerekjáték az elkészítése. Egyszerűen összeállítható, még csak gyúrni sem kell. Minden alkalomra kiváló recept!


Hozzávalók:

500 g tehéntúró, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál tejföl (púposan), 120 g kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl napraforgó olaj, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egészet robotgéppel összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A sütőt előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük és tűpróbáig, illetve 30-35 percig sütjük. Ha a teteje nagyon sülne, félidőnél takarjuk le fóliával.

Miután elkészült, porcukorral megszórva friss gyümölccsel vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.





Jó étvágyat!
Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések