Gyors Tejszínkrémes Epertorta


Kertünk ontja a friss édes, zamatos földiepret, így most felhasználása nálam határtalan. Egy könnyed édességre vágytunk ezekben a forró napokban, így kitaláltam egy "kreációt" mindenféle jóból.
Talán nem tökéletes és nem cukrászda kirakatába való, de gyors, könnyű és isteni desszert! Nálunk elfogyott!

Gyors alappsikóta

Hozzávalók:

5 tojás, 16 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál vanília esszencia (elhagyható), 16 dkg liszt, csipet só, vaj és liszt a formához


Elkészítés:

1. Az egész tojásokat összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral, majd elektromos habverővel 4-5 perc alatt habosodásig kikeverem.

2. A lisztet a habverő legalacsonyabb fokozatán keverem bele a tojásos masszához, és a csipet sót is hozzáadom.

3. Kivajazok és kilisztezek egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát, bele öntöm a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm!

4. A kész tortát kiveszem a formából, tortarácson hűlni hagyom, csak utána vágom és használom fel.


Vaníliakrém

Hozzávalók:

3 tojásfehérje, 5 + 10 dkg kristálycukor, 4 dl tej, 1 csomag tejszínízű pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd rövid időre félreteszem. A tejből, a 10 dkg cukorból, vaníliás cukorból és pudingporból közepes tűzön pudingot főzök úgy, hogy a besűrűsödéstől számított 1 percig közepes lángon keverem. 

2. Leveszem a tűzről, majd belekeverem a tojásfehérjehabot és kissé hagyom kihűlni.

Lényegében a krémes és a képviselőfánk tölteléke... a különbség az, hogy én vaníliás pudingpor helyett tejszín ízűt használtam... ezért is fehér a krémem.


Végül a piskóta tésztát ketté vágom, -de csak az egyik felét használom fel-, majd finoman rákenem az egyébként önmagát megtartó krémet és a tetejét felhalmozom sok sok földieperrel. Megszórom citrom reszelt héjával és aprított friss mentával.



Jó étvágyat!
Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések