Kakaós és mentás - málnalekváros kiflik


Régi jól bevált receptem ez a kifli. Általában kakaós szokott készülni, de mint mindig... újítottam és kipróbáltam egy finom, pikáns lekvárral is.
Nagyon finom! :) Próbáld ki!


 Hozzávalók:
2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, pici cukor, 1 csomag élesztő, 0,5 kg liszt, pici só, 1 ráma, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kakaó vagy lekvár

Elkészítés:
1./ A tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.

2./ A maradék alapanyagot összedolgozzuk, könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Majd kelni hagyjuk. Végül a kelt tésztát 3 részre osztjuk.

3./ Az egyik darabot kör alakúra nyújtjuk és lehetőleg elég nagyra. Négy részre vágjuk és újból megfelezzük. 16 részt kell kapjunk...olyanok lesznek, mint a mini pizza szeletek.

4./ Egy pici olajjal megkenjük. Kakaóval és vaníliás cukorral vagy lekvárral megszórjuk. Érdemes a felosztás előtt elvégezni ezt a lépést :)

5./ Majd a kis pizza formájú darabokat a végéről feltekerjük. Olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket és egy egész tojással megkenjük a tetejüket.

6./ Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben egy pohárban cukrot áztatunk kis vízben. Majd a sütőből kivéve még melegen megkenjük a tetejüket.


Tipp: Használj pikáns, nem mindennapi lekvárt...totál feldobja a régi receptet!

A változatosság kedvéért választottam a mentás málnalekvárt, ami természetesen házi készítésű. Bár megannyi készítés után a kakaósat sem lehet megunni. ;)

Jó sütögetést!

xo, Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések