Mandulás boszorkányujjak

Ami annyira finom, hogy Halloween nem múlhat el nélküle...

Witch fingers

Halloween partyra készült ez az egyik finomság a napokban és szerencsére nagy sikert aratott... 

Jöjjön a recept!

Hozzávalók:
23 dkg puha vaj, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 38 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál színtelen mandulaaroma, 1 csipet só, 1 tábla ét- vagy tejcsokoládé, kevés tejszín, 10 dkg egész fehér mandula ( nem sós), lekvár


Elkészítés:
1./ A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

2./ A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl. a cipó egynegyedét ),és 1-2 kávékanálnyi tésztából ujjnyi hosszúságú  kis hengereket készítsünk, vékony ceruza vastagságúakat.

3./ A kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket, mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt nyomjunk bele egy -egy fél mandulát.

4./ Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsire téve süssük meg a sütőben. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.

5./ Egyesével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk lekvárt, majd helyezzük vissza a mandulát, ízlés szerint olvasztott csokival lekenhetjük.

Az igazság az, hogy én egy picit másképp alakítottam a lépéseket, ami a díszítést illeti. Mandula hiányában a körmöket én formáztam meg a tésztában, majd amikor kisültek és kihűltek, az olvasztott csokoládéval "festettem ki" a boszorkány karmokat :D 

Az alaptészta egy rendkívül finom teasüteménynek is helyt áll. Ezért úgy döntöttem gyakran el fogom készíteni... természetesen nem ilyen alakban és formában. 
Hűvös időkben egy csésze meleg teával vagy egy finom kávé mellé tökéletes ropogtatni való. :)


Jó sütögetést!

xo, Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések