Tiramisu

a legfinomabb olasz édesség

Az olasz konyha az egyik kedvencem. A tiramisu pedig az a fajta édesség, ami nem túl édes, és pont tökéletes az édességfaktora.
Előveszem különleges alkalmakkor, ünnepekkor, Karácsonykor például kötelezően szerepel a desszert listán. 
Valóban az egyik legfinomabb olasz édesség:) Elkészítése viszonylag gyors és egyszerű.


Hozzávalók:
2 tojás, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl erős kávé, 1 doboz babapiskóta, kakaópor, 5 evőkanál rum


Elkészítés:
1./ A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadunk egy evőkanál porcukrot és kicsit tovább verjük. 

2./ A sárgákat a fennmaradt egy evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd ízlés szerint rummal ízesítjük. A mascarpone-t hozzáadjuk és egyneművé keverjük, a végén a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.

3./ A kávéhoz keverünk egy kevés rumot, és a babapiskótákat épphogy belemártjuk, hogy el ne ázzanak nagyon. Egy kisebb jénai tál aljára szép sorban lerakunk egy piskóta "réteget". Krémet halmozunk rá, majd egyenletesen befedjük vele a piskótákat, megszórjuk kakaóporral. Majd újra babapiskóta és krém. A rétegezést addig folytatjuk amíg tartanak a hozzávalók. A sort természetesen a krém zárja.

4./ Kb. 5 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön és a piskóta is megpuhuljon. Közvetlenül tálalás előtt kakaóporral meghintjük.

A hozzávalókat persze érdemes duplázni! Sőt kell is! ;) 



Békés , Boldog Ünnepeket Mindenkinek! Merry Christmas Everyone!

xo, Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések