FruitCake

a legjobb gyümölcskenyér



Szuper kis nassolni való csajos estékre, családi összejövetelekre, különleges alkalmakra vagy karácsonyi desszertnek.
Nálam karácsonykor mindig szerepel a sütis listámon. Isteni finom és az elkészítése sem bonyolult.

Hozzávalók:
4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál tejszín, 1 egész citrom reszelt héja, fél citrom leve, fél narancs reszelt héja és pici leve, 15 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, vaníliaaroma, 1 kk. gyömbér (elhagyható) 1 tábla fehér csokoládé, aszalt gyümölcsök ( vörös áfonya, mazsola, barack, fekete cseresznye, kandírozott gyümölcsök)

Elkészítés:
1./ A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, a tejszínnel, és egy kevés vaníliaaromával. Hozzáadjuk a citrom és narancs reszelt héját, valamint annak leveit is hozzáöntjük.

2./ A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A fehérjéket habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a tojássárgás masszába a lisztes keverékkel együtt.

3./ Az egy nappal korábban rumba áztatott aszalt gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk és belekeverjük a masszába. Majd sütőporral bélelt őzgerincformába öntjük. Lassan sütjük, míg szép aranysárga nem lesz. Hústűvel ellenőrizzük. Miután kész és kihűlt leöntjük fehér csokoládéval, hagyjuk megdermedni. 
Szeletelve tálaljuk.



Tipp: Érdemes az aszalt gyümölcsöket egy éjszakára vagy minimum pár órára rumba áztatni, és nem száradnak túl sülés közben. 

xo, Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések