Répás muffin


Elsőre talán furán hangozhat, hogy mit keres a répa, mint zöldség egy muffinban... de általában ez az édesség azoknak is ízleni szokott, akik különösebben nem rajonganak a sárgarépáért. 
Garantáltan elfogy nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is. A ráadás, hogy gyors és finom!



Hozzávalók:
20 dkg vaj, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 4 evőkanál tej, 1 db citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaníliakivonat, 1 csipet fahéj, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 4 db reszelt répa

Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd egy másik tálban keverjük el a tojást a vajjal, a kristálycukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a csipet fahéjjal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a sütőporos lisztet, majd a kevés tejet. Legvégül a reszelt répát dolgozzuk hozzá a masszához. Öntsük papírral bélelt muffinformákba és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.




A répás muffint dióval, csokoládéval vagy akár aszalt gyümölcsökkel is variálhatjuk.


xo, Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések