Tejfölös krumpli nokedlivel
Hugival kifőztük! Szeretünk együtt éhesek lenni, főzni és persze enni. Személy szerint nem rajongok a nokedliért, de krumplival összeforgatva szuper párosítás. Az sem mellékes, hogy a végeredmény igazán finom lett és mellé a társaság tökéletes!
Tejfölös krumpli
Hozzávalók:
2 kg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 darab zöldpaprika, 1 darab paradicsom, 2 teáskanál fűszerpaprika, ételízestő vagy só ízlés szerint, fekete bors ízlés szerint, 2 dl tejföl, étolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom, és az olajon megdinsztelem. Azután a kockázott zöldpaprikát és paradicsomot is belerakom. Ízesítem a zúzott fokhagymával, ételízesítővel, borssal és az őrölt pirospaprikával. Felöntöm kevés vízzel és addig főzöm, amíg alappörköltet nem kapok. Ebbe rakom bele a kockára vágott krumplit, összekeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után lassú tűzön főzöm tovább. Az utolsó pár percben belekeverem a tejfölt és egy kis ideig még összefőzöm vele.
Közben elkészítem a nokedlit.
Nokedli
Hozzávalók:
2 tojás, 0,5 kg liszt, 300 ml víz, 1 púpozott teáskanál só
Elkészítés:
Felteszek egy lábas vizet és felforralom.
A tojásokat kikeverem a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem.
Amikor a vizem már forr, a tésztát nokedli szaggató segítségével kiszaggatom a forró, sós vízbe.
Miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedem őket és hideg víz alatt leöblítem.
Végül a nokedlit összeforgatom a tejfölös krumplival és tálalom.
Jó étvágyat!
Adrienn
Megjegyzések
Megjegyzés küldése