Az "igazi" Pizzatészta alaprecept



A pizza egy örök klasszikus. 
Csak egy szuper alap pizzatészta recept kell és a feltétek igazából tetszés szerint variálhatók. Az eredeti olasz pizza tésztája vékony, ropogós ahogy annak lennie kell. Az a pizza amelynek vastag a tésztája, már nem is pizza. :)


Pizza tészta

Igazi vékony, római pizza tészta, amely nemcsak vékony, hanem ropogós is!

Hozzávalók:
fél kg liszt, 14-15 g élesztő, 2 csésze víz, 3 kávéskanál só, 1 teáskanál cukor, pici oregánó

Elkészítés:
1./ Készítsünk egy halmot a lisztből a munkaasztalon és öntsük a meleg vízben feloldott élesztőt a halom közepén kialakított kis fészekbe. Majd kezdjük el gyúrni és adjuk hozzá a sót, cukrot é oregánót. Addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas nem lesz a tészta.

2./ Tegyük félre pár percre, majd osszuk fel egyforma kis gombócokra (4 db) és hagyjuk megkelni őket, meleg helyen letakarva pár órát.

3./ Amikor a tészta megkelt, lássunk hozzá a tészta kinyújtásához. Nagyon vékonyra nyújtsuk ki belisztezett munkaasztalon, ügyelve arra, hogy ne ragadjon le a tésztánk.

4./ Ezen a ponton, már át is rakhatjuk a tészta lapot egy sütőlemezre és azon pakolhatjuk rá a feltéteket, amelyek ízlés szerint variálhatók.


Pár képben megmutatom a saját verzióim, ahogy mi szoktuk. Általában többféle feltéttel készül, így mindenki talál kedvére valót.


1./ Brokkolis-gombás-sonkás-kukoricás
2./ Magyaros
3./ Lila hagymás-babos-darált húsos-cukkinis
4./ Cukkinis-kukoricás

Őszintén bevallom még ezen felül is vannak variációm, de mára ennyi elég is lesz! :P

Egy pohár vörös borral fogyasztható is! (persze kizárólag csakis felnőtteknek! :) )


Jó sütögetés!
xo, Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések