Chili con carne

Ahogy azt kell...


Ez az étel csakis csípősen az igazi! Ahogy azt kell. Nem hiába, a nevében is benne van. Nálunk nagy sikere van ennek a főételnek. Gyakran szerepel a menü soron és ha jól el van készítve az egyik legfinomabb dolog a világon. Ennek az ételnek kötelezően csípnie kell!!!


Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 7-8 gerezd fokhagyma, 60-80 dkg darált marha- vagy sertéshús, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál kakukkfű, fekete bors, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 3-4 szem szegfűbors összezúzva, friss chili paprika, őrölt chili, 1 teáskanál füstölt paprikapor, 0,5 liter világos sör, fél vagy egész paradicsomkonzerv (darabos), 2-3 dl marha vagy húsleves alaplé, 1 leszűrt konzerv vörös vagy fekete bab, 1 konzerv kukorica

Köret 1. verzió:
1 zacsi natúr tortilla chips, 15 dkg cheddar

Köret 2. verzió:
főtt, párolt rizs


Elkészítés:
1./ Egy lábasban olajat hevítünk és megpároljuk a finomra vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Kis párolás után mehet rá a darált hús is. Alaposan összeforgatjuk és ha elkezdett pirulni, jöhetnek rá a fűszerek. Most jön a csípősség beállítása is. Ne felejtsük el akkor az igazi, ha igazán csíp! 

2./ Ha az ízesítés megvan, az egészet felöntjük sörrel, az alaplével és végül a konzerv paradicsommal. Innentől kis lángon már csak rotyogtatni kell, egészen addig amíg jó sűrű állagot nem kap. Minél tovább készül, annál finomabb lesz.

3./ Ha kész forgassuk hozzá a vörös babot és kukoricát, majd hagyjuk összemelegedni. A tortilla chipset szórjuk egy tálba, reszeljünk rá jó sok cheddar sajtot és az egészet dobjuk mikróba vagy sütőbe, míg rá nem olvad a sajt.

Bevallom az 1. köret verzió közelebb áll a szívemhez! Legközelebb magamra gondolok :P



Jó étvágyat!
xo, Adri

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések