Chocolate Crinkle Cookies

Csokis pöfetegek...


Egy tökéletes csokis finomság, amelyet, egy - számomra nagyon kedvelt - angol blog oldalán találtam. Karácsonykor készítettem el először a családomnak. Azóta is szerepel a "kedvenc sütis-listánkon".:)
A recept szuper egyszerű, nincs benne semmi túlzás, és persze variálható saját ízlés alapján (pl. fehércsoki darabokkal isteni)és a tésztája akár 2 hónapig is eláll mélyhűtőben.


Chocolate Crinkle Cookies
Hozzávalók 25 darabhoz:

125 g cukrozatlan kakaópor, 200 g kristálycukor, 1 teáskanál vanília kivonat, 60 g vaj, 2 tojás, 150 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 1/4 teáskanál gyömbérpor, 125 g porcukor

Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, cukrot, kakaót, vaníliát, gyömbért, sütőport, és sót  keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat és öntsük a keverékhez a felkevert tojásokat is. Az egészet gyúrjuk össze jó alaposan. Mivel lágyabb tészta állagot kapunk, lefedve tegyük hűtőszekrénybe legalább 4 órára, viszont a legjobb, ha egész éjszakára hűsölni hagyjuk. Pihenő ideje változó, van aki csak fél órára dobja be a hűtőbe. Igazából ez Nálam is eltérő... amikor nem tudok várni egy 30 perc is megteszi.

Ha letelt a hűtési idő, a tésztából kicsit vizes kézzel formázzunk labdákat. Ezt követően porcukorba görgetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Kicsit szellősen, mert sütés közben megdagadnak. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Mindig izgatottan nézem, ahogy repedeznek a labdák. :)

Ha kész, hagyjuk kihűlni őket.

Ez a süti minden alkalomra remek választás...egy bögre meleg tejjel a karácsonyfa köré ülve, csajos tea délutánra, vagy csak úgy szimplán, ha édességre vágyik az ember.





Jó sütést!
xo, Adrienn

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések