Cukkini röszti
mert cukkiniből sosem elég...
Nagy cukkini rajongó lévén, ebből a zöldségből készült receptet készítettem nemrég. Rengeteg termett idén a kertünkben és persze a jóból sosem elég. A cukkini felhasználása is végtelen, mint égen a csillag. Eddig még nem igazán sikerült megunnom...de ki is tudna ellenállni egy cukkiniből készült finom ételnek.
Ilyen szuper találmány például a következő... a szélein ropogós a közepe felé haladva pedig már-már finom lágy...
Cukkini röszti
Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini, 1 nagyobb sárgarépa, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál liszt, szerecsendió, só, bors
Elkészítés: A cukkinit nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, ha túl vizes, leitatjuk róla. A sárgarépát ugyanilyen formában szintén lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, hozzáadjuk a sót, a borsot, a szerecsendiót, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, és a lisztet.
Felhevített olajon - egy evőkanálnyi mennyiséget véve a masszából (amit fagyis kanál segítségével oldottam meg) - mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Készítettem hozzá egy ínyenc mustármártást, és ezzel a szósszal dobtam föl a rösztit.
Jó étvágyat!
xo, Adri
Megjegyzések
Megjegyzés küldése